Kolbász. Csabai módra.

CSABAI
KOLBÁSZOK

CSABAI <br>KOLBÁSZOK

A tradicionális Csabai által gyártott kolbász a szakértelem, a történelem, és az ideális földrajzi adottságok egyedi kombinációja. Békéscsabán a kolbászkészítés a XIX. századra vezethető vissza. Ekkor alakult ki a kolbász jellegzetes ízvilága, karakterisztikája. Minden szál Csabai kolbász kiváló minőségű sertéshúsból készül.

Életteli színeit a paprika, és a tradicionális füstölés adja meg. Az évszázados hagyományt és szakértelmet az 1977-ben alapított Csabai üzem viszi tovább. A kolbászokat a mai napig egyedi módon, valódi bükkfa parázson füstöljük. Ez adja meg a Csabai kolbász összetéveszthetetlen ízét, teltségét és aromáját. A füstölési-szárítási folyamat a kolbász típusától függően 2-6 hetet vesz igénybe, amely alatt a kolbász tömegének közel harmadát elveszíti.

A teljes folyamat kiemelt figyelmet, szaktudást és szenvedélyt igényel, annak érdekében, hogy minden szál Csabai kolbász megfeleljen a legmagasabb minőségi és fogyasztói elvárásnak.

A Csabai kolbász híres Hungarikum, amely nem csak az adott régió, hanem az egész ország értékeit hirdeti. Ennek elismeréseként 2010. június 18-án az Európai Bizottság a “Csabai kolbász/Csabai vastagkolbász” elnevezést 531/2010/EU rendeletével az oltalom alatt álló eredetmegjelölések és földrajzi jelzések nyilvántartásába bejegyezte.

KOLBÁSZ.
CSABAI MÓDRA.

KOLBÁSZ. <br>CSABAI MÓDRA.

A legkiválóbb sertéshús kerül a kolbászainkba, amelyeket válogatott pirospaprikával fűszerezünk, majd valódi bükkfafüstön lassan megfüstölünk. A füstölőben eltöltött három napot követően a kolbászok készen állnak a szárításra, amelynek során több héten keresztül megérnek bennük az ízek. Ez biztosítja, hogy minden egyes falat szárazkolbász igazán átható ízélmény

A békéscsabai kolbászkészítés több mint 100 éves múltra tekint vissza, ezt az évszázados hagyományt és szakértelmet visszük tovább. Kolbászainkat szeretettel, szenvedéllyel és gondosan válogatott hozzávalókból készítjük, amelyek a Csabai felejthetetlen ízeit fémjelzik.

ÍGY
KÉSZÜL

ÍGY<br> KÉSZÜL

A megújulás a Csabait is elérte, ami új, friss lendületet hozott a márka életébe: így lett a régi Csabahús névből egyszerűen Csabai. A névváltoztatás a polcokon való könnyebb felismerhetőség, a termékek gyorsabb azonosíthatósága és az egyértelműség miatt volt szükségszerű.

Na meg persze azért, mert egy igazi kuriózumot hazánkban már senkinek sem kell újra bemutatni! Mi így készítjük a kolbászt. Csabai módra